ZGODBA SKRINA

Beseda skrina je gorenjski dialekt za skrinjo in pomeni lesen zaboj, v katerem so naše babice hranile različne vrednosti namenjene za doto hčerki. Etnogalerija SKRINA na Bregu 8, v starem mestnem jedru v Ljubljani, že od leta 1989 »brska« po babičini skrinji in išče v njej skrite, pozabljene zaklade.
V akciji »Moja trgovina« (katero organizira mesto Ljubljana) je bila že sedemkrat uvrščena med najlepše trgovine v Ljubljani.
Etno galerija skrina trgovina pasaža maxi maximarket
V eni od obrazložitev so zapisali: »Etnogalerija SKRINA je prodajno razstavna galerija s poudarkom na domači in umetnostni obrti, njena lastnika pa skozi vse leto pripravljata tudi različne razstave. Tako je velikonočna predstavitev barvanja jajc in belokranjskih pisanic ter izdelovanje butaric postala že kar tradicionalna…« Loney Planet jo je v svojem vodiču označil za »best – bar none shop for distinctly Slovenian folk craft«.
Za svoj slogan smo si izbrali »Etnogalerija SKRINA – Tradicija s posluhom«. Nekatere tradicionalne slovenske predmete smo prilagodili današnjemu času, jih nadgradili in opremili s sodobnim dizajnom. Še vedno se navezujemo na slovensko tradicijo, vendar se na nov način odzivamo na potrebe sodobnega potrošnika. Tako smo na primer dali novo podobo tradicionalni slovenski pručki, (v času naših babic jo je imela skoraj vsaka hiša) in je predstavljena na strani »sestavljiva pručka«.
Slovenski izdelki tradicija s posluhom uporabni leseni izdelki slovenski izdelki Skrina etno galerija
Etnogalerija SKRINA vam ponuja:
– izdelke domače in umetnostne obrti
– slovenske spominke in darila
– slike in kipe priznanih umetnikov
– izdelke sodobnega oblikovanja
– razstave in prireditve
Vabimo vas, da nas obiščete tudi v SKRINI – MAXI, v pasaži Maxi, Trg Republike 1, Ljubljana, kjer ponujamo izdelke sodobnega oblikovanja tako domačih, kot tujih avtorjev.
 SKRINO vodiva etnolog Blaž Telban in novinarka Milena Ivanovič.
Slovenski izdelki Etnogalerija Skrina maxi Maximarket trgovina