Loading...

Razstave in vtisi

V 30-tih letih delovanja smo v Etno galeriji SKRINA organizirali več kot 200 razstav in prireditev priznanih slovenskih in tujih umetnikov. Sledili smo tudi novim oblikovalskim trendom in omogočili razstave sodobnim oblikovalcem. Mnogi med njimi  so prav z razstavo v SKRINI stopili iz anonimnosti in postali bolj prepoznavni. Vsa leta smo bili odprti za sodelovanje, zato smo se radi  odzivali na pobudo centrov in zavodov za rehabilitacijo po poškodbah, ki so imeli v SKRINI več razstav in svoje izdelke pri nas tudi prodajali.
Redno smo prirejali tudi tematske razstave posameznih vej domače in umetnostne obrti, na katerih smo pogosto gostili tudi visoke protokolarne obiske, župane in predsednike.
Naši stalni obiskovalci so se radi srečevali z mojstri/cami domačih obrti in z njimi poklepetali o času, ki izgineva in o starodavnih šegah in navadah. Da so bile te prireditve priljubljene vemo iz zahvalnih pisem, ki smo jih dobili iz različnih koncev sveta in vtisov v naših spominskih knjigah.
razstava Milan Lampe Etno Galerija Skrina
V 30-tih letih delovanja sem v Etno galeriji SKRINA organizirali več kot 200 razstav in prireditev priznanih slovenskih in tujih umetnikov. Prirejali smo tematske razstave posameznih vej domače in umetnostne obrti, na katerih so se naši obiskovalci srečevali z mojstri/cami  tradicionalnih – od lončarstva, pletarstva, klekljanja, pa vse do izdelovanja belokranjskih pisanic, prekmurskih »remenk«, izdelkov iz slame in »dožnjekov«. Na teh razstavah smo pogosto gostili tudi visoke protokolarne obiske, župane in predsednike.
Radi smo sledili novim oblikovalskim trendom in omogočili razstave tudi sodobnim oblikovalcem. Mnogi med njimi  so prav z razstavo v SKRINI stopili iz anonimnosti in postali bolj prepoznavni. Vseskozi smo bili odprti za sodelovanje, zato smo se radi  odzvali na pobudo centrov in zavodov za rehabilitacijo po poškodbah, ki so imeli v SKRINI več razstav. Omogočili smo jim,  da so svoje izdelke pri nas tudi prodajali.