Loading...

O nas

Pogled daleč v preteklost nas lahko marsikaj nauči in navdihuje, posebno na področju ljudskega izročila. Več deset, ali celo sto let nazaj, so naši predniki še spoštovali tradicijo in v povezavi z njo gojili številne običaje.
V Etnogaleriji SKRINA jih skušamo ohraniti pri življenju, zato prirejamo predstavitve starih obrti na katerih se naši obiskovalci srečujejo z mojstri/cami  tradicionalnih obrti in od njih izvejo marsikaj zanimivega o času, ki neusmiljeno zgineva.
Tradicija nam je tudi podlaga pri oblikovanju in ustvarjanju izdelkov blagovne znamke SKRINA, saj imajo vsi naši predmeti in vzorci korenine v naši preteklosti.
Čeprav so naši izdelki prilagojeni novemu načinu življenja, nosijo v sebi čar davnine in duh časa v katerem so nastali.Etnogalerijo SKRINA vodiva novinarka Milena Ivanovič in etnolog Blaž Telban, ki poskrbi zato, da imajo vsi naši izdelki tudi strokovno podlago.
Slovenski izdelki tradicija s posluhom uporabni leseni izdelki slovenski izdelki Skrina etno galerija
Navdih za vse naše aktivnosti jemljemo iz bogate zakladnice slovenskega ljudskega izročila, zato smo si za svoj slogan izbrali »Etnogalerija SKRINA – Tradicija s posluhom«.
Prirejamo predstavitve starih obrti na katerih se naši obiskovalci srečujejo z mojstri/cami  tradicionalnih obrti in od njih izvejo marsikaj zanimivega o času, ki neusmiljeno zgineva – starih obrteh, navadah in običajih. Tradicija nam je tudi podlaga pri oblikovanju in ustvarjanju izdelkov blagovne znamke SKRINA, saj imajo vsi naši predmeti in vzorci korenine v naši preteklosti.
Čeprav so naši izdelki prilagojeni novemu načinu življenja, nosijo v sebi čar davnine in duh časa v katerem so nastali. Etnogalerijo SKRINA vodiva novinarka Milena Ivanovič in etnolog Blaž Telban, ki poskrbi zato, da imajo vsi naši izdelki tudi strokovno podlago.