Loading...
Rosina Wachmeister
Svetovno uveljavljeno umetnico Rosino Wachtmeister, so ljubitelji njenih skulptur preimenovali kar v »mačja umetnica«.
Rodila se je v Avstriji, kasneje pa se je s starši preselila v Brazilijo, kjer je študirala likovno umetnost, kiparstvo in scensko oblikovanje.
Njene edinstveno oblikovane mačke so upodobljene na številnih uporabnih predmetih, od porcelanastih kipov in skulptur, do skodelic, kozarcev, krožnikov in nakita.
Kljub avtomatizaciji proizvodnje izdelava mačk še vedno zahteva veliko ročnih spretnosti in kombinacijo moderne tehnologije s tradicionalnim obrtništvom. Unikatnost posameznih mačk še dodatno poudarjajo njihova imena, karakterne lastnosti, Swarovski® kamni in drobni detajli.
Rosina Wachmeister Cara in Elio keramična mačka Etno galerija dekor
Rosina Wachmeister
Svetovno uveljavljeno umetnico Rosino Wachtmeister, so ljubitelji njenih skulptur preimenovali kar v »mačja umetnica«. Rodila se je v Avstriji, kasneje pa se je s starši preselila v Brazilijo, kjer je študirala likovno umetnost, kiparstvo in scensko oblikovanje. Njene edinstveno oblikovane mačke so upodobljene na številnih uporabnih predmetih, od porcelanastih kipov in skulptur, do skodelic, kozarcev, krožnikov in nakita. Kljub avtomatizaciji proizvodnje izdelava mačk še vedno zahteva veliko ročnih spretnosti in kombinacijo moderne tehnologije s tradicionalnim obrtništvom. Unikatnost posameznih mačk še dodatno poudarjajo njihova imena, karakterne lastnosti, Swarovski® kamni in drobni detajli.