Loading...
Guillermo Forchino
Guillermo Forchino je svetovno uveljavljen kipar, po rodu iz Argentine. Po končani Šoli lepih umetnosti v Rosariu, Argentina je izobraževanje nadaljeval na Sorboni v Parizu – smer restavratorstvo in konzervatorstvo.
Po končanem študiju se je vrnil v Argentino, kjer je delal za restavratorski center Muzeja lepih umetnosti v Rosariu.
V tem času je tudi pričel z izdelovanjem figur, kjer povzema junake in situacije iz komičnih stripov in risank.
To so nenavadne in komične figure in situacije kot so odhod na počitnice, igranje golfa, kuhar, zdravnik, odvetnik, poslovnež, poroka, medicinska sestra, preobložen avto s počeno zračnico.
Karakterji njegovih junakov  vedno izražajo humor in imajo dušo.
Ko je že zaslovel s svojimi figurami, se je vrnil v Pariz, kjer danes ustvarja svoje po celem svetu priljubljene junake.
Guillermo Forchino
Guillermo Forchino je svetovno uveljavljen kipar, po rodu iz Argentine. Po končani Šoli lepih umetnosti v Rosariu, Argentina je izobraževanje nadaljeval na Sorboni v Parizu – smer restavratorstvo in konzervatorstvo. Po končanem študiju se je vrnil v Argentino, kjer je delal za restavratorski center Muzeja lepih umetnosti v Rosariu. V tem času je tudi pričel z izdelovanjem figur, kjer povzema junake in situacije iz komičnih stripov in risank. To so nenavadne in komične figure in situacije kot so odhod na počitnice, igranje golfa, kuhar, zdravnik, odvetnik, poslovnež, poroka, medicinska sestra, preobložen avto s počeno zračnico.
Karakterji njegovih junakov  vedno izražajo humor in imajo dušo. Ko je že zaslovel s svojimi figurami, se je vrnil v Pariz, kjer danes ustvarja svoje po celem svetu priljubljene junake.