Loading...
Goranka Politeo
Cvetlice za svoj obstoj potrebujejo vodo. Čutnost Goranke Politeo je odgovor na potrebo cvetlic, saj s svojo rafinirano tehniko akvarela daje cvetlicam moč, da le te zaživijo pred nami. Akvareli Goranke Politeo povdarjajo krhkost cvetlic, hkrati pa nas zapeljejo v svet sanj in domišljije. Tako nas napolnijo z energijo in nam dajejo moč za lažje premagovanje težav.
Goranka Politeo je rojena 1956. leta. Diplomirala je 1983. leta na zagrebški akademiji likovnih umetnosti pri profesorju Kinert Albertu. Razstavljala je na več kot sto samostojnih razstavah doma in v tujini. Živi in dela v Zagrebu.

Goranka Politeo Akvarel pokončen roza zlato cvetje vrtnice šopek etno galerija Skrina
Goranka Politeo
Keramičarka Zdenka Kastelic ima poleg svojega vsakdana še čisto svoj – pravljični  svet, kjer nastajajo  hiše in gradovi; princi in princese; harlekini in gospodične in druge podobe iz njenega sanjskega sveta. Vsak njen izdelek izraža del njene duše in prav vsak je drugačen, svoj in neponovljiv. Poleg nežnih in usklajenih barv nas pritegnejo tudi ornamenti, ki so del njene likovne govorice. Keramika je pogosto opremljena s teksti. kot je naslednji: »Sreča je čudežen prah, ki ga narava iz svojih angelskih rok stresa v naše naročje, da ga čuvamo in negujemo«. Njeni izdelki najdejo vedno nove čarobne poti v srca tistih, ki smo po duši ostali otroci.